Strengthening capacities of school staff and Health Promotion Specialists at local level

Projekti ka përgatitur shtatë module trajnimi për mësuesit, stafin e shkollës dhe infermierët. Modulet mbulojnë tema që lidhen me: ushqyerjen e shëndetshme, aktivitetin fizik, shëndetin mendor, shëndetin seksual dhe riprodhues, higjienën dhe mbrojtjen e mjedisit, modulin e trajnimit për mësuesit e biologjisë dhe për mësuesit e aktivitetit fizik, sportit dhe Read more…

Digital Tools

Gjatë vitit të parë të projektit janë zhvilluar disa mjete digjitale për fëmijë, staf shkollor dhe prindër: “Koronavirus” – Ofron informacion mbi parandalimin e COVID-19 për fëmijët në moshë shkollore 6-16 vjeç. “Jo sheqerit” – Ky aplikacion i ndihmon përdoruesit të reduktojnë sasinë e sheqerit të konsumuar. “Ushqehu shëndetshëm” – Read more…

Cleaning Sessions

Seancat e pastrimit rritën ndërgjegjësimin e nxënësve të shkollave mbi rëndësinë e pastrimit të mjedisit në tërësi dhe menaxhimit të mbetjeve në veçanti. Gjithashtu, seancat e pastrimit synuan organizimin e aktiviteteve të përbashkëta me prindër, mësues dhe fëmijë mbi pastrimin e mjediseve të shkollave, rrethinave të tyre, lagjeve rreth shkollës, Read more…

Health Caravan

Fushata “Karavani i Shëndetit” u bazua në modelin e suksesshëm të njohur si “Përshëndetje”, i cili u implementua gjatë fazës së parë të projektit zviceran “Shëndet për të gjithë”. Qëllimi “Karavanit të Shëndetit” ishte ndarja e mesazheve të shëndetit në mënyrë sa më atraktive. Pjesëmarrja e fëmijëve, prindërve dhe anëtarëvë Read more…

Schools For Health Project

#ShkollatpërShëndetin, një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, i cili zbatohet nga Save the Children, hapi zyrtarisht siparin e veprimtarisë së tij me 16 Nëntor 2021 në Tiranë.
Pjesëmarrës kryesor në këtë aktivitet ishin…

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni